„A hivatás nem előre megírt forgatókönyv, sokkal inkább lassan alakuló közös történet, kapcsolat.
Párbeszéd Isten és teremtménye között.”

Emmausz Ház

Gondolatok azoktól, aki az emmauszi úton jártak!

„Vágytam az intenzívebb együttlétre Jézussal, és hogy egy kicsit úgy éljek, mintha szerzetes lennék. Bíztam benne, hogy ez segít az életállapot választásban. Sokat jelentett az is, hogy volt lelki kísérőm ezen a benső úton.”

„Rengeteg felismeréssel gazdagodtam az önismeretben, főleg az emmauszos közösség segítségével és a Szerető figyelem imája által. Talán a legfontosabb felismerésem a döntési mechanizmusom volt.”

"Annak a megtapasztalása, ahogy az Isten személyesen szeret és gyengéden elhív, hogy járjak vele azon az úton, amiről úgy gondolja, hogy nekem tetszeni fog."

"Keresés-találás: önmagamra, Istenre, másokra is rá tudok találni, rájuk csodálkozni közösségben élve, a helyemre is rátalálok közben..."

"Egy olyan erőtér, ahol Isten meghív, hogy a többiekkel meghitt kapcsoltaban alkotó ereje megnyilvánulhasson benned és általad. Újjongó szívvel felfedezd: hogy nagyon szeret téged."

 

Az Emmauszban élők ezekben a szavakban jellemezték az itt töltött időt:

Úton - Együtt - Találkozások: önmagammal, egymással, Istennel - Mindennapok - Megosztások - Tükrök - Imádság - Hordozottság - Tisztelet - Lekinapok - Újrakezdések - "Ki vagy te?" - "Ki vagyok én?" - Együtt Jézussal - Közös esték -

Felismerés - Szembenézés - Közösség - Az emberek, akikkel együtt jártam az úton - Türelem - Tapintat - Isten keresés - Útkeresés - Teret és időt adni dolgoknak - Visszatekintés - Elengedés - Biztonság - Szabadság - Elmélyülés - Belső öröm - Fókusz

Isten - kapcsolatom megerősődése - társakkal az úton - letisztázódás - szembenézés, elmélyedés - öröm - hála mindazért, amit ebben az évben megéltem

Mérföldkő  - Reflexió - Mély találkozások -  Gyógyító - (Szeretettségben) megalapozó - Biztonságos háttér

Életadás- erőtér - meghittség - alkotó - ujjongás-  szív - szeretet